Ledová káva s vanilkovou zmrzlinou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 lžiček cukr
2 l mléko
4 dl voda
16 lžic vanilková zmrzlina
16 lžiček rozpustná káva
na ozdobu
šlehačka
podle chuti
Baileys

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnku si připravíme silnou rozpustnou kávu, kterou osladíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí přelijeme do sáčků na porcovaný led, nebo do formiček s podobným objemem a necháme alespoň hodinu v mrazáku.

  2. K finální podobě ledové kávy si připravíme vysokou sklenici (0,3 - 0,5 l). Podle chuti vložíme několik kostek zmražené kávy, pár lžic vanilkové zmrzliny a zalijeme mlékem.

  3. Jako dekoraci navrch použijeme šlehačku, kterou polijeme trochou Baileys. Místo Baileys můžeme použít levnější krémové likéry - čokoládové, kávové, vaječné apod.

  4. Ledovou kávu s vanilkovou zmrzlinou podáváme jako osvěžující nápoj k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!