Lašské hovězí maso s těstovinou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
2 lžíce sádlo
vegeta
1 kostka masox
15 - 20 dkg žampiony
2 - 3 lžíce hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
500 g hovězí maso
mletý černý pepř
1 svazek čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a v kastrolu osmažíme do tmava. Hovězí maso nakrajíme na plátky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách. Maso vložíme do kastrolu, kde jsme si osmažili nakrajenou cibuli do tmava, maso podlijeme vodou a dusíme doměkka. Žampiony očistíme, nakrájíme a podusíme. Kopr nasekáme nadrobno

  2. Měkké maso vyjmeme a základ dolijeme vodou na potřebné množství. Přidáme kostku masoxu, necháme povařit a zahustíme hladkou moukou.Takto si připravíme hnědou přírodní šťávu, do které přidáme nasekaný kopr, podušené žampiony a malý kelímek zakysané smetany, kterou ve šťávě rozšleháme metličkou. Dochutíme solí, mletým pepřem a vegetou

  3. Lašské hovězí maso podáváme s

  4. těstovinách?">těstovinou různého druhu (vřetena, kolínka, mašličky nebo penne).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!