Lašské hovězí maso s těstovinou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 2 lžíce sádlo vegeta 1 kostka masox 15 - 20 dkg žampiony 2 - 3 lžíce hladká mouka 1 kelímek zakysaná smetana 500 g hovězí maso mletý černý pepř 1 svazek čerstvý kopr
Postup Lašské hovězí maso s těstovinou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a v kastrolu osmažíme do tmava. Hovězí maso nakrajíme na plátky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách. Maso vložíme do kastrolu, kde jsme si osmažili nakrajenou cibuli do tmava, maso podlijeme vodou a dusíme doměkka. Žampiony očistíme, nakrájíme a podusíme. Kopr nasekáme nadrobno
Měkké maso vyjmeme a základ dolijeme vodou na potřebné množství. Přidáme kostku masoxu, necháme povařit a zahustíme hladkou moukou.Takto si připravíme hnědou přírodní šťávu, do které přidáme nasekaný kopr, podušené žampiony a malý kelímek zakysané smetany, kterou ve šťávě rozšleháme metličkou. Dochutíme solí, mletým pepřem a vegetou
Lašské hovězí maso podáváme s
těstovinách?">těstovinou různého druhu (vřetena, kolínka, mašličky nebo penne).