Lasagne s mletým masem a rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
300 g eidam
1 balíček lasagne
500 g mleté maso
2 konzervy konzervovaná rajčata
1 kelímek smetana na vaření (Rama)
podle chuti
sůl
mletý pepř
italské bylinky
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Dáme na pánev s kapkou oleje a necháme zesklovatět. Přidáme mleté maso a opečeme. Ke konci pečení osolíme a opepříme. Maso po dopečení odstavíme.

  2. Do větší mísy přidáme krájená rajčata, odstavené opečené maso a polovinu nastrouhaného sýra. Směs řádně promícháme a dochutíme italským kořením (prodává se jako mlýnek) nebo můžeme zaměnit za koření na špagety.

  3. Větší zapékací mísu vymažeme tukem a začneme přidávat lasagne a vytvořenou směs. Spodní vrstvu tvoří plátky lasagní, které pokryjí celé dno zapékací mísy. Pokud se nám nevejdou, upravíme lámáním do požadovaného tvaru (pozor, jsou křehké). Na spodní vrstvu lasagní přidáme část směsi, kterou rozprostřeme po celém povrchu. Na směs opět přidáme po celé ploše plátky lasagní a na ně opět rozprostřeme trochu směsi. Takto pokračujeme, dokud máme k dispozici masovou náplň. Poslední vrstvu by měly tvořit opět lasagne.

  4. Posypeme nastrouhanou druhou půlkou sýra, zalijeme smetanou. Já používám Rama Cremefine na vaření, ale lze zaměnit s klasickou 12% smetanou. Nakonec ještě trochu okořeníme.

  5. Lasagne s mletým masem a rajčaty pečeme v předehřáté troubě na cca 180 °C asi 30 - 40 minut. Po vyndání z trouby necháme pár minut odležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!