Lasagne plněné vepřovým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 lžíce olej
0.5 svazečku bazalka
12 plátků lasagne
150 ml červené víno
500 g vepřové maso
0.5 lžičky mletý muškátový oříšek
1 konzerva rajský protlak (malý)
podle chuti
cukr
sůl
mletý bílý pepř
omáčka
300 g rajče
100 g kečup
na ozdobu
200 g tvrdý sýr
4 ks cherry rajčátka
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Lasagne vložíme do vroucí osolené vody, uvaříme a dáme zchladit do studené vody.

  2. Rozpálíme olej, přidáme maso a promícháme. Pak ho zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, oloupaný česnek nakrájený na plátečky a muškátový oříšek. Osmahneme a zalijeme vínem. Přikryté poklicí povaříme asi 10 minut.

  3. Přidáme protlak a vaříme do vydušení tekutiny. Odstavíme, maso by mělo být spojené. Přidáme k němu bazalku a promícháme.

  4. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky, podlijeme trochou vody a vaříme 20 minut. Přidáme kečup, podle chuti cukr i sůl a vaříme ještě 10 minut.

  5. Lasagne necháme oschnout a do středu každé rozdělíme náplň. Závitky naskládáme do olejem vymaštěného pekáčku, zalijeme omáčkou, posypeme polovinou strouhaného sýru a pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut na 140 °C.

  6. Jednotlivé porce lasagní dozdobíme na talíři zbylým sýrem a rajčátkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!