Langoše na potom recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
0.5 lžičky sůl
2 dl mléko
3 dkg kvasnice
100 g kysaná smetana
50 dkg hladká mouka
1 ks vejce (M)
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Do trochy vlažného mléka dáme kvasnice, špetku cukru a uděláme kvásek. Do mísy dáme ostatní ingredience, přilijeme kvásek a zpracujeme v hladké těsto. Necháme v teple kynout asi 3/4 hodiny.

  2. Na plastový tácek nalijeme asi 3 lžíce oleje, rozetřeme ho po tácku a lžící vyhazujeme těsto, které roztahujeme na velikost malého talířku. Dělám to proto, že při smažení se nepřipaluje mouka jako kdyby se pracovalo na vále. Olej zůstane čistý.

  3. Langoše pak potíráme podle chuti česnekem, kečupem nebo sypeme strouhaným sýrem.

  4. Jestli těsto hned nespotřebujeme,vložíme ho do misky, přikryjeme a uložíme do ledničky i na několik dní. Může se znovu použít.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!