Lahůdkový vařený bůček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 ks vejce
6 lžic strouhanka
3 lžíce hladká mouka
1 kg vepřový bok (bůček)
podle chuti
sůl
2 lžičky vegeta
zelené koření

Postup přípravy receptu

  1. Na tuto pochoutku použijeme libovější vykoštěný bůček. Maso nakrájíme na větší kostky.

  2. Kostky masa vložíme do mísy. Stranou si postupně rozklepneme všechna vejce. Pokud jsou všechna dobrá - nezkažená - vlijeme je do masa. Přidáme hladkou mouku, strouhanku a podle chuti přidáme vegetu, zelené bylinky - koření a nakonec dosolíme. Směs důkladně promícháme, nejlépe rukou.

  3. Připravíme si salámová střeva nebo sáčky na malou tlačenku. V nejvyšší nouzi můžeme použít dvojitý mikrotenový sáček. Střeva důkladně napěchujeme bůčkovou směsí a pořádně zavážeme.

  4. Střeva ponoříme do vody a pomalu vaříme při 80 - 90 °C asi 2 hodiny. Pak je necháme vychladnout. Bůček vyjmeme z obalu a necháme vychladit.

  5. Takto připravený bůček krájíme na plátky a můžeme jej servírovat. Je skvělý ve studených mísách. V celku jej můžeme obalovat paprice, česneku nebo jiném koření a nechat marinovat. Česnek můžeme samozřejmě přidat i do syrového bůčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!