Labužnické vepřové závitky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 lžičky kmín
3 lžíce sádlo
15 dkg anglická slanina
1 ks cibule krájená nadrobno
1 kg vepřový bůček
20 dkg kyselé zelí
1 lžička česneková pasta
podle chuti
sůl
podle potřeby
hladká mouka
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Bůček bez kostí nakrájíme na silnější plátky, které naklepeme, potřeme česnekovou pastou a posypeme kmínem.

  2. Část slaniny nakrájíme nadrobno, osmahneme na ní jemně nakrájenou cibuli, přidáme překrájené kyselé zelí, podlijeme trochou vody, osladíme a dusíme téměř doměkka.

  3. Na zbylé plátky slaniny položíme porce bůčku, naneseme na ně zchladlé kyselé zelí a maso svineme do závitku. Spíchneme jehlicemi, povrch závitků osolíme a poprášíme hladkou moukou. Vložíme je na rozehřáté sádlo a ze všech stran opečeme.

  4. Následně podlijeme horkou vodou a v troubě pečeme doměka. Maso v průběhu pečení přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme.

  5. Labužnické vepřové závitky podáváme s opékanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!