Labužnické kuře podle Španěla recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička máslo
1 ks kuře
voda na podlití
náplň
1 ks cibule
2 ks párek
5-10 dkg špek
2 ks sterilovaná okurka
2 ks vejce natvrdo
podle chuti
hořčice
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ze špeku odstraníme kůži a zbytek nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a půlku cibule odložíme stranou. Zbytek nakrájíme na měsíčky nebo na plátky, ne na kostičky. Vejce, párky a okurky přepůlíme a rozčtvrtíme.

  2. Kuře očistíme od přebytečného tuku, omyjeme a důkladně osušíme. Zevnitř kuře důkladně osolíme a opepříme. Pak dutinu vymažeme hořčicí.

  3. Potom můžeme začít kuře plnit. Dovnitř dáme cibuli, špek, okurku, párek a vejce. Prostě tam skládáme jedno po druhém.

  4. Naplněné kuře dobře uzavřeme, nejlépe zašijeme nití nebo drátkem. Kuře posypeme kmínem, osolíme a vložíme do pekáče. Podlijeme kuře vodou, přidáme máslo, kůži ze špeku a odloženou polovinu cibule, kterou nakrájíme na plátky.

  5. Plněné kuře pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Kuře nezapomeneme podlévat. Stačí horká voda, ale opravdoví labužníci podlévají kuřecím vývarem.

  6. Upečené labužnické kuře naporcujeme a podáváme jedině s rýží. Přeléváme výpekem s cibulí. Vřele doporučuji švestkový kompot.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!