Labužnická musaka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
2 lžíce máslo
brambory
250 ml mléko
1 ks cibule
3 ks rajče
1 ks lilek
oregano
mletý pepř
1 lžíce hladká mouka
180 g bílý jogurt
500 g mleté maso
100 g tvrdý sýr
1 konzerva protlak

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmahneme ji na oleji. Přidáme maso a opečeme. Přidáme očištěná a nakrájená rajčata, malý protlak, česnek, oregano a pepř a 10 minut vše dusíme. Směs osolíme.

  2. Veliký lilek omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka a osmahneme na oleji. Brambory oloupeme, nakrájíme na 5 mm silné plátky a uvaříme do poloměkka v osolené vodě, scedíme. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme chladným mlékem, rozmícháme a 15 minut provaříme. Omáčku zchladíme, vmícháme vejce, jogurt, strouhaný sýr a sůl.

  3. Zapékací mísu vymažeme. Dáme lilek, brambory, maso, bešamel, lilek, brambory a bešamel. Labužnickou musaku zapékáme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!