Labužnická omeleta recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

9 ks vejce
pepř
15 lžic hladká mouka
olej na smažení
1 svazek jarní cibulka
2 ks větší mrkev
15 lžic polotučné mléko
čerstvá zelenina
bylinková sůl
1 ks camembert
hořčice nebo kečup
3 ks drůbeží špekáček

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a spolu se špekáčky a sýrem nastrouháme na hrubém struhadle. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a trochu si schováme na ozdobu

  2. V míse dobře rozšleháme vejce, přidáme mouku, mléko a vymícháme do hladkého "těstíčka". Přidáme nastrouhaný sýr, špekáčky, mrkev a cibulku, dochutíme bylinkovou solí a pepřem

  3. Na rozpáleném oleji smažíme omelety, které mažeme kečupem nebo hořčicí, zdobíme čerstvou zeleninou a mladou cibulkou

  4. Labužnickou omeletu podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!