Labužnická omeleta recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 9 ks vejce pepř 15 lžic hladká mouka olej na smažení 1 svazek jarní cibulka 2 ks větší mrkev 15 lžic polotučné mléko čerstvá zelenina bylinková sůl 1 ks camembert hořčice nebo kečup 3 ks drůbeží špekáček
Postup Labužnická omeleta
Postup přípravy receptu
-
Mrkev očistíme a spolu se špekáčky a sýrem nastrouháme na hrubém struhadle. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a trochu si schováme na ozdobu
V míse dobře rozšleháme vejce, přidáme mouku, mléko a vymícháme do hladkého "těstíčka". Přidáme nastrouhaný sýr, špekáčky, mrkev a cibulku, dochutíme bylinkovou solí a pepřem
Na rozpáleném oleji smažíme omelety, které mažeme kečupem nebo hořčicí, zdobíme čerstvou zeleninou a mladou cibulkou
Labužnickou omeletu podáváme s chlebem.