Kýta na houbách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks cibule
200 g houby
400 g vepřová kýta
1 ks hovězí bujon
podle chuti
3 stroužky česnek
1 špetka sůl
1 lžička majoránka
1 lžička tymián
1 lžička mletá sladká paprika
4 kuličky celý černý pepř
podle potřeby
2 lžíce hladká mouka
500 ml olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky. Houby očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. Na oleji usmažíme nakrájenou cibuli, přidáme vepřové maso, lžičku kmínu a orestujeme. Maso krátce podusíme, přidáme houby, ochutíme paprikou a lehce orestujeme. Zalijeme vývarem z hovězího bujonu nebo horkou vodu. Podle chuti přidáme tymián, majoránku, pepř se solí a pod poklicí dusíme, dokud maso není měkké. Nakonec omáčku podle potřeby zahustíme a 10 minut povaříme.

  3. Kýtu na houbách můžeme podávat s knedlíkem, rýží či chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!