Kyselá fazolová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžička sůl
1 ks cibule
0.5 ks celer
30 g sádlo
1 l voda
1 ks mrkev
1 ks petržel
300 g fazole
250 ml kysaná smetana
2 lžíce hladká mouka
špetka jedlá soda
podle chuti
majoránka
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazole propláchneme a namočíme přes noc do studené vody.

  2. Cibuli oloupeme a jemně usekáme, celer, mrkev a petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  3. Fazole spolu se zeleninou a špetkou jedlé sody uvaříme do měkka. Ze sádla a mouky si připravíme jíšku a když jsou fazole měkké, polévku jí zahustíme a dobře povaříme.

  4. Potom polévku osolíme, přilijeme kysanou smetanu, necháme přejít varem a vše propasírujeme hustým sítem, nebo rozmixujeme.

  5. Ochutíme česnekem a majoránkou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!