Kyselá fazolková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200-300 g brambory
1 l voda
kopr
1 l kefír
2 ks masox
bobkový list
celý černý pepř
1-2 sklenice sterilované fazolky
podle potřeby
olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku zpěníme hladkou mouku a vypražíme jíšku do zlatova.

  2. Jíšku zalijeme asi hrnkem studené vody. Přidáme nakládané fazolky. Mohou být také čerstvé povařené nebo mražené. Přidáme trochu soli, 2 kostky masoxu, bobkový list, celý pepř. Vše dolijeme kefírem nebo kysaným mlékem a polévku vaříme. Zvlášť uvaříme brambory nakrájené na kostky a i s vodou je vlijeme do polévky. Kyselou fazolkovou polévku případně dochutíme koprem a krátce dovaříme.

  3. Kyselou fazolkovou polévku rozdělíme na talíře a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!