Kysaný nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - sůl
2 ks vejce
300 g rajčata
250 g brambory
- - majoránka
2 ks cibule
100 g ementál
- - pepř mletý
700 g zelí kysané
75 g ořechy kešu
- - smetana zahuštěná

Postup přípravy receptu

  1. Zelí pokrájíme, dáme do mísy, brambory nastrouháme a smícháme se zelím. Oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky, cibuli, majoránku a česnek jemně nasekáme, sýr nastrouháme a oříšky umeleme. Všechny připravené přísady přimícháme do brambor, přidáme smetanu, vejce, osolíme, opepříme, důkladně okořeníme muškátem, promícháme. Směs naplníme do vymaštěné formy a na uhlazený povrch rozdělíme kousky másla. Formu položíme na spodní lištu studené trouby a rozehřejeme na 200°C, pečeme 45 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!