Kysané zelí ve sklenici recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dkg sůl
2 kg hlávkové zelí
podle chuti
cibule
kmín
bobkový list
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nastrouháme nebo jemně nakrájíme do mísy, posolíme a dobře promačkáme. Necháme asi 2 hodiny uležet, pak slijeme přebytečnou šťávu. Přidáme koření, nakrájenou cibuli a promícháme.

  2. Zelí napěchujeme do třílitrových sklenic tak, aby nahoře zůstalo asi 2,5 - 3 cm místa. Uzavřeme víčkem omnia a dáme na tácek na teplé místo. Víčka se vydují, ale pak se za 10 - 14 dnů vrátí zpět do původního stavu a je hotovo.

  3. Kysané zelí ve sklenici podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!