Kysané zelí recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 ks jablko
1 ks mrkev
jalovec
nové koření
celý pepř
500 g hlávkové zelí

Postup přípravy receptu

  1. Z hlávek zelí oloupeme svrchní potlučené a špinavé slupky. Zelí pak nakrájíme nebo nakrouháme na jemné nudličky, osolíme a vložíme do porcelánové mísy. Přidáme na hrubším struhadle nastrouhané jablko a mrkev. Dále přidáme pepř, pár kuliček jalovce a nové koření

  2. Vše pořádně promícháme a stlačujeme po částech do sklenice. Vršek napěchované směsi zaplácneme mikrotenovým sáčkem a zatížíme menší sklenicí naplněnou vodou jako zátěž

  3. Sklenici se zelím necháme v místnosti s pokojovou teplotou a když je zelí prokvašené, tak jej uložíme v chladničce, nebo jej můžeme naložit do menších sklenic a sterilovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!