Kynutý ovocný koláč s pudinkovým tvarohem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
70 g cukr
1 špetka sůl
2 ks vejce
120 g máslo
250 ml mléko
30 g droždí
200 g hladká mouka
300 g polohrubá mouka
náplň
1 ks vejce
6 lžic máslo
2 lžíce cukr moučka
1 lžička citronová kůra
500 g měkký tvaroh
1 balíček pudinkový prášek
podle potřeby
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Z trošky vlažného mléka, lžíce cukru a rozdrobeného droždí si připravíme kvásek. Mouky se solí si prosejeme do mísy. K mouce přidáme zbytek mléka, žloutky, cukr, rozpuštěné máslo a připravený kvásek. Vše zpracujeme na vláčné těsto, které přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout asi hodinu. Těsto se musí zdvojnásobit.

  2. Tvaroh, pudinkový prášek oblíbené chuti, nastrouhanou citronovou bio kůru, máslo, žloutky a cukr našleháme. Drobné ovoce podle potřeby očistíme a nakrájíme.

  3. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly. Těsto rozválíme na pláty velikosti plechu, který jsme si vyložili pečícím papírem. První plát přendáme na plech a naneseme tvarohovou náplň. Na náplň poklademe ovoce a přikryjeme druhým vyváleným plátem.

  4. Kynutý ovocný koláč s pudinkovým tvarohem pečeme dozlatova v troubě při 180 °C asi 15 - 20 minut. Hotový koláč pocukrujeme ještě horký a necháme vychladnout.

  5. Kynutý ovocný koláč s pudinkovým tvarohem nakrájíme a můžeme vychutnávat u šálku dobré kávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!