Kynutý koláč s meruňkami a drobenkou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

80 g cukr
100 ml olej
1 špetka sůl
80 g máslo
2 ks žloutek
250 ml mléko
1 kg meruňky
30 g droždí
80 g cukr krupice
500 g hladká mouka
80 g polohrubá mouka
máslo na vymaštění
polohrubá mouka na vysypání
100 g hustá majonéza

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme a osolíme. V misce rozpustíme kvasnice se 2 lžícemi cukru a zalijeme je mlékem a olejem. Přidáme žloutky a majonézu a vše řádně prošleháme.Takto připravenou směs spojíme s moukou a zbývajícím cukrem a zpracujeme v hladké pružné těsto, které necháme vykynout

  2. Omyté meruňky osušíme, rozdělíme na půlky a vypeckujeme. Plech na koláče vymažeme máslem a vysypeme moukou. Z másla, mouky a cukru si připravíme drobenku

  3. Vykynuté těsto prohněteme, rozložíme na plech, poklademe meruňkami a posypeme drobenkou. Koláč pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 25 - 30 minut

  4. Vychladlý kynutý koláč s meruňkami a drobenkou nakrájíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!