Kynutý bramborák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks vejce
500 g brambory
125 ml mléko
1 lžička majoránka
50 g droždí
1 lžička cukr krupice
4 lžíce hladká mouka
500 g vařené brambory
sádlo na vymazání
200 g tučné maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek, který necháme vzejít.

  2. Syrové brambory oloupeme a jemně nastrouháme, vařené prolisujeme. Česnek oloupeme a utřeme se solí, maso nakrájíme na malé kostičky. Pekáč dobře vymastíme sádlem, troubu předehřejeme na 220°C.

  3. Oba druhy brambor promícháme dohromady, přidáme česnek, koření, vejce ušlehaná do pěny, vykynutý kvásek, maso a eventuálně těsto osolíme.

  4. Kynuté bramborové těsto nalijeme do pekáčku a necháme dobře vykynout. Poté jej silně pomastíme a upečeme dozlatova.

  5. Kynutý bramborák podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!