Kynuté vanilkové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
40 g máslo
60 ml mléko
20 g droždí
1 lžička cukr písek
200 g polohrubá mouka
náplň 1
4 ks vejce
250 g máslo
500 ml mléko
2 balíčky vanilkový cukr
2 balíčky vanilkový pudink v prášku
náplň 2
3 ks vejce
80 g máslo
300 g cukr krupice
1 ks tvaroh měkký
1 balíček vanilkový cukr
30 g mleté mandle

Postup přípravy receptu

  1. Mouku dáme na vál, doprostřed vyhloubíme důlek, do něj rozdrobíme droždí, které přelijeme vlažným mlékem a zasypeme lžičkou cukru. Necháme vzejít kvásek.

  2. Potom přidáme vejce, máslo a vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.

  3. Asi v 1dl mléka rozmícháme pudink. Zbylé mléko přivedeme k varu, rozpustíme v něm cukr a máslo, přilijeme pudink, asi minutu povaříme a necháme vychladnout.

  4. Vejce na náplň rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vmícháme do vychladlého pudinku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do pudinkové hmoty.

  5. Zbývající máslo utřeme s cukrem, zbylými vejci a přidáme tvaroh s mandlemi.

  6. Těsto rozválíme na vymaštěný plech, potřeme tvarohem, na ten navrstvíme pudink a při 200°C pečeme přibližně 50 minut.

  7. Necháme vychladit a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!