Kynuté slané preclíky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 kostky cukr na ozdobu sůl kmín na potření 1 ks vejce těsto 2 ks máslo 2 dl mléko 2 kostky droždí 1 kg hladká mouka 1 ks tuk na pečení podle potřeby tuk na vymazání
Postup Kynuté slané preclíky recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo a tuk necháme v lednici ztuhnout. Z droždí, mléka a cukru uděláme kvásek.
Mouku prosejeme do mísy. Nastrouháme do ní máslo i tuk, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme těsto. Zadělané těsto necháme asi 30 minut odpočinout v lednici.
Z vykynutého těsta ukrajujeme kousky a tvarujeme preclíky. Zbytek těsta vždy necháme v ledničce. Preclíky dáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí, kmínem, můžou být i jiná semínka - slunečnice, sezam, mák, lněné. Kynuté slané preclíky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dorůžova.
Kynuté slané preclíky necháme trochu vychladnout a můžeme se do nich pustit.