Kynuté slané preclíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 kostky cukr
na ozdobu
sůl
kmín
na potření
1 ks vejce
těsto
2 ks máslo
2 dl mléko
2 kostky droždí
1 kg hladká mouka
1 ks tuk na pečení
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Máslo a tuk necháme v lednici ztuhnout. Z droždí, mléka a cukru uděláme kvásek.

  2. Mouku prosejeme do mísy. Nastrouháme do ní máslo i tuk, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme těsto. Zadělané těsto necháme asi 30 minut odpočinout v lednici.

  3. Z vykynutého těsta ukrajujeme kousky a tvarujeme preclíky. Zbytek těsta vždy necháme v ledničce. Preclíky dáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí, kmínem, můžou být i jiná semínka - slunečnice, sezam, mák, lněné. Kynuté slané preclíky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dorůžova.

  4. Kynuté slané preclíky necháme trochu vychladnout a můžeme se do nich pustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!