Kynuté ořechové rohlíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks žloutek 120 g tuk 1 kostka droždí 80 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 1 lžička citronová kůra 500 g polohrubá mouka 250 ml vlažné mléko na potření 1 ks vejce náplň 250 ml mléko 100 g rozinky 200 g cukr krupice 400 g ořechy 2 balíčky vanilkový cukr 2 lžíce citronová šťáva na ozdobu cukr moučka podle potřeby tuk na vymazání
Postup Kynuté ořechové rohlíčky recept
Postup přípravy receptu
-
V části mléka rozmícháme droždí, lžíci cukru a zaprášíme lžící mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, změklý tuk i žloutky utřeme do pěny. Mouku smícháme se solí, přidáme kvásek a zbytek mléka. Poté vmícháme žloutkovou pěnu a těsto důkladně propracujeme. Necháme na teple vykynout (asi 1 hodinu).
Mléko svaříme s oběma cukry, nasypeme mleté ořechy a provaříme. Pak vmícháme rozinky a citronovou šťávu.
Vykynuté těsto rozválíme a vykrajujeme z něj trojúhelníky. Rozdělíme náplň a dílky těsta stočíme do rohlíčků. Klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 15 minut kynout.
Kynuté ořechové rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme při 180°C do zezlátnutí. Horké rohlíčky pocukrujeme.