Kynuté ořechové rohlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks žloutek
120 g tuk
1 kostka droždí
80 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
1 lžička citronová kůra
500 g polohrubá mouka
250 ml vlažné mléko
na potření
1 ks vejce
náplň
250 ml mléko
100 g rozinky
200 g cukr krupice
400 g ořechy
2 balíčky vanilkový cukr
2 lžíce citronová šťáva
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. V části mléka rozmícháme droždí, lžíci cukru a zaprášíme lžící mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.

  2. Cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, změklý tuk i žloutky utřeme do pěny. Mouku smícháme se solí, přidáme kvásek a zbytek mléka. Poté vmícháme žloutkovou pěnu a těsto důkladně propracujeme. Necháme na teple vykynout (asi 1 hodinu).

  3. Mléko svaříme s oběma cukry, nasypeme mleté ořechy a provaříme. Pak vmícháme rozinky a citronovou šťávu.

  4. Vykynuté těsto rozválíme a vykrajujeme z něj trojúhelníky. Rozdělíme náplň a dílky těsta stočíme do rohlíčků. Klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 15 minut kynout.

  5. Kynuté ořechové rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme při 180°C do zezlátnutí. Horké rohlíčky pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!