Květákový salát s masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce majonéza
1 ks květák
2 lžíce zakysaná smetana
3 lžíce smetana ke šlehání
mletý černý pepř
podle chuti
sůl
pažitka
citronová šťáva
200 g vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve opečeme vepřové maso. Můžeme ho několik hodin před přípravou naložit, aby jeho chuť v salátu nezanikla. Maso necháme vychladnout a nakrájíme je na kostky.

  2. Očištěný a opraný květák rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. V míse dobře promícháme majonézu, zakysanou smetanu, ušlehanou smetanu, jemně nakrájenou pažitku, několik kapek citronové šťávy, mletý pepř a sůl.

  3. Nakonec přidáme růžičky salátu a nakrájené vepřové maso. Salát promícháme a dáme vychladit. Pak můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!