Květákový mozeček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3-4 ks vejce
1 ks cibule
kmín
1 hrneček voda
1 ks květák
rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Cibuli oloupeme, očistíme a nasekáme najemno.

  2. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej a vsypeme cibuli. Za občasného míchání ji necháme zrůžovět. Pak ji zalijeme vodou. Směs necháme přejít varem a přidáme růžičky květáku. Podle chuti základ květákového mozečku osolíme, opepříme a ochutíme kmínem. Přikryjeme a necháme pomalu dusit, než květák změkne.

  3. Zatím rozklepneme vejce a rozkvedláme je třeba v hrníčku. Měkký květák opatrně rozmačkáme třeba vidličkou. Vlijeme vejce, důkladně promícháme a necháme asi 5 minut vařit.

  4. Květákový mozeček podáváme s bramborovou kaší nebo s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!