Květákové placičky s uzeninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
6 lžic mléko
1 ks květák
6 lžic polohrubá mouka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
100 g měkký salám
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je povaříme. Opravdu jen malinko, aby lehce změkl, ale nerozpadal se. Květák necháme vychladnout.

  2. Vychladlý květák spolu s uzeninou nastrouháme na hrubém struhadle. Salám můžeme nakrájet nadrobno. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. V případě, že jsme vegetariáni, vynecháme salám. Do květáku vmícháme žloutky, mouku, mléko a podle chuti osolíme a opepříme. Směs lehce promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do hmoty.

  3. Květákovou hmotu nabíráme lžící a smažíme v rozpáleném oleji.

  4. Květákové placičky s uzeninou podáváme s brambory, dochucovacími omáčkami a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!