Květákové karbanátky se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
200 g ementál
500 g květák
1 ks šalotka
podle chuti
sůl
mletý pepř
strouhaný muškátový oříšek
podle potřeby
100 g strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Umytý květák rozkrájíme a dáme vařit do vroucí osolené vody. Vaříme zcela doměkka. Květák dobře slijeme a rozmačkáme vidličkou.

  2. Vejce, sekanou šalotku, sůl, pepř a nastrouhaný ementál dobře promícháme. Přidáme květákovou kaši a tolik strouhanky, abychom mohli tvořit květákové karbanátky. Květákové karbanátky se sýrem smažíme v předehřátém oleji z obou stran dozlatova a ukládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.

  3. Květákové karbanátky se sýrem podáváme teplé, vlažné, ale i studené jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!