Hovězí chilli guláš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
1 lžíce solamyl
500 ml voda
3 - 4 lžičky chilli
2 ks větší cibule
1/2 balíčku mletá sladká paprika
600 g hovězí přední z krku

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. Cibuli vsypeme do hrnce, přilijeme olej a za občasného promíchání cibuli osmažíme do světle hněda (tmavější než dozlatova). Přisypeme polovinu sladké papriky a promícháme. Pak přidáme kostky masa, poprášíme solí a bohatě posypeme chilli (používám chilli mlýnek, čerstvě mletá zrníčka). Maso necháme zespodu osmažit a teprve potom jej promícháme se solí i chilli a osmažíme ze všech stran. Pak přilijeme vodu, přikryjeme pokličkou a za občasného promíchání dusíme 60 - 90 minut, dokud maso není měkké

  3. Maso zaprášíme solamylem i zbylou paprikou, podle potřeby rozředíme vodou a ještě 5 - 10 minut dusíme. Podle chuti přisolíme a podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem

  4. Hovězí chilli guláš dobře připravený není vhodný pro děti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!