Květákové čepičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
0.5 lžičky sůl
3 ks vejce
2 lžíce strouhanka
1 ks květák
100 g sýr
1 lžíce sekaná petrželka
1 lžička mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Větší květák nebo třeba brokolici očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě s kmínem. Uvařený měkký květák vyjmeme a necháme vychladnout.

  2. Zatím si rozklepneme vejce a rozdělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Vmícháme do něj strouhaný sýr, žloutky a podle chuti sůl, pepř a sekanou petrželku.

  3. Zapékací mísu vymažeme a vysypeme strouhankou. Do mísy naskládáme květák nebo brokolici a zalijeme sýrovým sněhem. Květákové čepičky vložíme do předehřáté trouby a zapékáme dozlatova.

  4. Květákové čepičky podáváme s brambory a čerstvou zeleninou nebo salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!