Květáková polévka se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
0.3 l mléko
0.3 l smetana
500 g květák
50 g nasekaná cibule
4 lžíce sekaná petrželka
1 lžička hladká mouka
0.3 l masový vývar
muškátový oříšek
podle chuti
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Květák zbavíme listů a košťálu, rozebereme na malé růžičky a krátce povaříme.

  2. Propláchneme pod studenou vodou. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme.

  3. Máslo rozpustíme v hrnci a rozmícháme s moukou. Zakvedláme masový vývar a mléko. Za mírného varu povaříme 10 minut. Do polévky přidáme smetanu a cibuli. Necháme přejít varem, ochutíme, přidáme květák a zahřejeme.

  4. Květákovou polévku při podávání ozdobíme sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!