Květáková polévka s vajíčkovou zavářkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 lžíce máslo
0.5 lžičky kmín
1 ks květák
mletý černý pepř
1 kostka zeleninový bujon
2 lžíce dětská krupice

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce s vodou dáme umytý a na růžičky rozdělený květák. Přidáme zeleninový bujon, špetku soli, koření, kmín a necháme povařit.

  2. Mezitím na pánvi opražíme bez tuku 2 polévkové lžíce dětské krupice do světle hněda a přidáme ji do hrnce. Polévku povaříme 10 minut, až dostane pěknou barvu.

  3. V hrnečku rozmícháme vejce a zavaříme je do polévky. Nakonec přidáme polévkovou lžíci másla a odstavíme.

  4. Květákovou polévku s vajíčkovou zavářkou podáváme teplou, vhodné je doplnit ji čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!