Květáková polévka s parmazánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks pórek
1 ks květák
1 ks strouhaný parmazán
1 lžíce hladká mouka
1 ks muškátový oříšek
podle chuti
sůl
vývar
máslo
majoránka
mletý pepř
sušené oregano
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Do osolené vody dáme rozkrájený pečlivě umytý květák a necháme vařit.

  2. Mezitím nakrájíme pórek na kolečka, oloupeme 3 stroužky česneku. Je-li uvařený květák, ve větším hrnci osmažíme na másle pórek. Přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku, lžíci hladké mouky, rychle promícháme a zalijeme připraveným horkým vývarem. Poté vložíme do hrnce uvařený květák a stroužky česneku. Necháme chvíli povařit.

  3. Poté polévku rozmixujeme tak, aby zůstalo několik květákových růžiček. Přidáme půlku nastrouhaného muškátového oříšku, pepř a sůl podle chuti, špetku oregana a špetku majoránky. Necháme ještě asi 12 minut povařit na mírném ohni. Nakonec do polévky přidáme nastrouhaný parmazán, promícháme a polévka je hotova.

  4. Květákovou polévku s parmazánem rozdělíme do připravených talířů a ozdobíme čerstvou nasekanou pažitkou. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!