Květák s vejci recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
8 ks vejce
2 ks cibule
1 ks květák
mletý pepř
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky, omyjeme a povaříme zhruba 10 minut v osolené vodě. Poté vodu slijeme. Mezitím si oloupeme a nadrobno nakrájíme obě cibule. Do mísy rozbijeme vejce a rozšleháme je. Pokud je třeba, květák rozebereme na malé růžičky

  2. Na rozpáleném oleji zesklovatíme cibuli. Přisypeme kousky květáku a krátce jej orestujeme. Zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme, dokud se vejce nesrazí. Osolíme, opepříme a můžeme přisypat čerstvou pažitku či petrželku

  3. Květák s vejci podáváme ještě teplý s bramborem, chlebem nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!