Květák s pařížskou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kostka cukr
250 ml smetana
2 ks květák
1 lžička hladká mouka
2 lžíce petrželová nať
2 ks vejce natvrdo
podle chuti
sůl
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný a opraný květák povaříme v osolené vodě a necháme na cedníku okapat.

  2. Mouku rozmícháme v trošce smetany, vlijeme do zbylé smetany a přivedeme k varu. Osolíme, okyselíme octem, přidáme posekanou petrželovou nať a přisladíme.

  3. Takto připravenou omáčkou přelijeme studený, naaranžovaný květák na talířích. Vejce hrubě nasekáme a sypeme jimi.

  4. Květák s pařížskou omáčkou podáváme s křupavým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!