Květák s pařížskou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 kostka cukr
250 ml smetana
2 ks květák
1 lžička hladká mouka
2 lžíce petrželová nať
2 ks vejce natvrdo
podle chuti
sůl
ocet
Postup Květák s pařížskou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěný a opraný květák povaříme v osolené vodě a necháme na cedníku okapat.
Mouku rozmícháme v trošce smetany, vlijeme do zbylé smetany a přivedeme k varu. Osolíme, okyselíme octem, přidáme posekanou petrželovou nať a přisladíme.
Takto připravenou omáčkou přelijeme studený, naaranžovaný květák na talířích. Vejce hrubě nasekáme a sypeme jimi.
Květák s pařížskou omáčkou podáváme s křupavým pečivem.