Květák s olivami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
- - petrželka
1 ks cibule
140 ml voda
- - citron
1 ks květák
- - pepř mletý
- - olej olivový
- - protlak rajčatový
- - olivy černé

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme a nakrájíme ho na růžičky, smažíme ho pak chvíli na oleji a vyjmeme. Do pánve vložíme cibuli, přilijeme vodu a citronovou šťávu, přivedeme k varu a květák tam opět vrátíme, vaříme doměkka. Potom přeložíme květák na talíře a k tekutině v pánvi přilijeme protlak, vaříme, aby se trochu tekutiny odpařilo. Olivy nakrájíme a přidáme na pánev, květák omáčkou polijeme a posypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!