Trio dipů k zelenině recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

200 g hrášek
1 stroužek česnek
1 stroužek česnek
2 stroužky česnek
1 špetka sůl
1 špetka sůl
1 špetka sůl
3 lžíce jogurt
pažitka
0,5 ks kapie
2 lžíce sezam
1 lžíce olivový olej
1 lžíce citronová šťáva
1 lžička římský kmín
1 špetka mletý černý pepř
1 špetka mletý černý pepř
1 špetka mletý černý pepř
3 lžíce selský bílý jogurt
2 lžíce zakysaná smetana 16%
180 g krémový kapiový sýr
250 g měkký tvraroh

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek tři minuty povaříme ve vroucí vodě a poté propláchneme studenou vodou, aby si zachoval barvu. Přidáme prolisovaný česnek a ostatní suroviny a důkladně promixujeme tyčovým mixérem do krémové konzistence. V případě potřeby přidáme více smetany

  2. Kapii nastrouháme na jemném struhadle, pažitku nadrobno nasekáme. Promícháme s ostatními surovinami

  3. Tvaroh jednoduše utřeme s prolisovaným česnekem, olejem a jogurtem a poté dochutíme solí a pepřem

  4. Trio dipů k zelenině podáváme s na proužky nakrájenou mrkví, paprikou, čerstvými salátovými okurkami nebo jakoukoli zeleninou podle své chuti či s pečivem

  5. Zdroj: Eklasa.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!