Květák s bešamelem a bokem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
60 g máslo
750 ml mléko
1 ks květák
200 g eidam
1 kostka masox
70 g hladká mouka
provensálské koření
mletý černý pepř
200 g sušený bok

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Ty povaříme v osolené vodě do poloměkka. Vodu slijeme. Lepší je mít květák uvařený den předem. Zkrátíme tím dobu přípravy.

  2. Sušený bok a sýr nakrájíme na kostičky. Bok můžeme nahradit šunkou.

  3. Z másla a mouky připravíme světloiu jíšku, rozředíme mlékem a povaříme. Pak v ní rozpustíme masox.

  4. Květák vložíme do pekáčku, posypeme sýrem a kostičkami boku, osolíme, opepříme a zalijeme bešamelem. Vše mírně posypeme provensálským kořením a krátce zapečeme.

  5. Podáváme samostatně nebo s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!