Květák na másle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 kostka zeleninový bujón
1 ks menší květák
podle chuti
sůl
petrželka
drcený kmín
na ozdobu
2-3 snítky petrželka
podle potřeby
máslo na smažení
1 hrst jemná strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Na recept použijeme spíše menší květák, který klasicky očistíme, zbavíme listů a rozdělíme na malé růžičky. Uvaříme ve vodě s kostkou zeleninového bujónu doměkka. Scedíme a necháme okapat.

  2. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo, která po zchlazení oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Dáme na talířek stranou.

  3. Použijeme hlubokou pánev, na které si rozehřejeme pořádnou dávku másla, přidáme růžičky květáku a opečeme. Při opékání sypeme drceným kmínem, můžeme i trochu přisolit a přimíchat petrželku. Odstavíme a promícháme s jemnou a prosátou strouhankou.

  4. Květák na másle rozdělíme na talíře, hustě posypeme nasekaným vejcem a na ozdobu použijeme snítku petrželky. Květák můžeme s vejcem i promíchat, ale jen posypaný lépe vypadá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!