Kuřecí v pivní marinádě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks kuře
marináda
sůl
2 ks vejce
2 lžíce solamyl
2 lžíce plnotučná hořčice
3 lžíce hladká mouka
2 lžíce sójová omáčka
1 dl světlé pivo
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Celé kuře vykostíme a nakrájíme na kostičky.

  2. Připravíme si marinádu z vajec, světlého piva, plnotučné hořčice, sójové omáčky, pepře a soli podle chuti, solamylu a hladké mouky a naložíme do ní maso. Kuřecí necháme v chladu uležet nejlépe do druhého dne.

  3. Na pánvi rozpálíme olej a smažíme buď každý kousek masa zvlášť a nebo já dělám lžící hromádky, které rozplácnu na placičku.

  4. Kuřecí v pivní marinádě podáváme s vařenými brambory nebo francouzskými brambory. Kuřecí v pivní marinádě se dá jíst i za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!