Kuřecí v pivní marinádě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks kuře marináda sůl 2 ks vejce 2 lžíce solamyl 2 lžíce plnotučná hořčice 3 lžíce hladká mouka 2 lžíce sójová omáčka 1 dl světlé pivo mletý černý pepř podle potřeby olej na smažení
Postup Kuřecí v pivní marinádě recept
Postup přípravy receptu
-
Celé kuře vykostíme a nakrájíme na kostičky.
Připravíme si marinádu z vajec, světlého piva, plnotučné hořčice, sójové omáčky, pepře a soli podle chuti, solamylu a hladké mouky a naložíme do ní maso. Kuřecí necháme v chladu uležet nejlépe do druhého dne.
Na pánvi rozpálíme olej a smažíme buď každý kousek masa zvlášť a nebo já dělám lžící hromádky, které rozplácnu na placičku.
Kuřecí v pivní marinádě podáváme s vařenými brambory nebo francouzskými brambory. Kuřecí v pivní marinádě se dá jíst i za studena.