Kuřecí tlapky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
sůl
3 lžíce vývar
8 ks brambory
2 ks cibule
vegeta
bazalka
250 g žampiony
sekaná petrželka
mletý bílý pepř
tuk na vymazání
10 dkg anglická slanina
5 lžic sladká smetana
mletá sladká paprika
8 ks kuřecí horní stehno
marináda
2 lžíce olej
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z oleje, sekané bazalky, petrželky, pepře a prolisovaného česneku umícháme marinádu. Marinádou potřeme stehýnka a přes noc je necháme uležet.

  2. Do vymazaného pekáčku dáme naložená stehýnka, která nejdřív osolíme a poprášíme hladkou moukou. Obsah pekáčku posypeme pokrájenou cibulkou, pokryjeme očištěnými na plátky pokrájenými žampióny, posypeme vegetou a přidáme čtvrtky brambor. Vše poprášíme mletou paprikou, osolíme a pokryjeme je plátky slaniny.

  3. Kuřecí tlapky krátce zapečeme. Pak vše zalijeme smetanou rozmíchanou s vývarem.

  4. Kuřecí tlapky pečeme chvíli pod pokličkou, potom odkryjeme a doměkka upečeme.

  5. Kuřecí tlapky podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!