Kuřecí stehna na cibulce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
5 ks cibule
2 ks kuřecí stehno
podle potřeby
olej
máslo
podle chuti
sůl
drcený kmín
mletý černý pepř
sušená majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna vykostíme a necháme na nich kůži, osolíme a opepříme. Pět větších cibulí očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek pokrájíme na plátky.

  2. Do hlubší pánve si dáme trochu oleje a zprudka maso orestujeme. Nejprve opékáme na straně s kůží pěkně dozlatova a pak otočíme na druhou stranu. Jakmile máme maso opečeno, vyjmeme ho a přendáme do zapékací misky.

  3. Do výpeku na pánvi dáme nakrájenou cibuli a přidáme kousek másla. Cibuli smažíme tak dlouho, dokud nemá zlatavou barvu, může být i trošku do hněda. Přidáme nakrájený česnek a krátce orestujeme. Dochutíme ještě trochou soli, mletého pepře, drceného kmínu a majoránky.

  4. Hotovou cibuli s česnekem nasypeme na maso do zapékací misky a dáme péct do trouby vyhřáté na 220 °C asi na 20 minut. Maso můžeme trochu podlít vodou. Když je maso měkké, vytáhneme a servírujeme.

  5. Kuřecí stehna na cibulce podáváme nejraději s rýži, do které vmícháme upečenou cibuli od masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!