Kuřecí špuntíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
100 g máslo
2 lžíce petrželka
4 ks cibule
0.3 ml smetana
100 g anglická slanina
4 ks kuřecí plátky
podle potřeby
vývar
podle chuti
vegeta
na potření
plnotučná hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Z plátků masa, kuřecího nebo vepřové z kýty, nakrájíme dlouhé a úzké proužky. Ty naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a dáme plátek anglické slaniny. Posypeme sekanou petrželkou a poklademe kolečky cibule. Potom proužky stočíme a svážeme je nití. Utvoříme krátké a tlusté závitky, něco jako špunty.

  2. Na másle osmahneme další jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme ze všech stran, trochu podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Potom špuntíky vyndáme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou a osmahneme. Přidáme smetanu a trochu vody a omáčku povaříme. Podle chuti přidáme vegetu. Ze špuntíků sundáme nitě a dáme je zpět do omáčky prohřát.

  3. Kuřecí špuntíky podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!