Česnekové kuře na rozmarýnu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
100 ml olej
sůl
3 větvičky rozmarýn
1 ks kuře
2 lžíce citronová šťáva
drůbeží vývar

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý rozmarýn očistíme, lístečky otrháme a nahrubo pokrájíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Rozmarýn, česnek a citronovou šťávu promícháme s nahřátým olejem a necháme asi 1 hodinu rozležet

  2. Kuře očistíme, omyjeme, osušíme a osolíme včetně dutiny břišní. Potřeme naloženou směsí rozmarýnu a česneku. Dbáme na to, aby česnek nebyl na povrchu kuřete, jinak by zhořkl. Takto připravené kuře vložíme do trouby a pečeme dozlatova za občasného podlévání výpekem a vývarem

  3. Jednotlivé porce česnekového kuřete urovnáme na talíře a přelijeme vypečenou šťávou. Česnekové kuře na rozmarýnu podáváme se šťouchanými brambory a zeleninovým salátem. Podáváme ihned


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!