Kuřecí soté s mandlemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 lžic olej
1 lžíce solamyl
25 cl kuřecí vývar
300 g kuřecí prsa
1 lžička kari koření
2 lžíce sójová omáčka
50 g mandlové lupínky
2 řapíky řapíkatý celer
podle chuti
2 lžíce sherry
2 ks jarní cibulka
mletý černý pepř
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, smícháme se solamylem a částí sójové omáčky. Očistíme celer a cibulky, nakrájíme na jemné plátky. Promícháme. Kari a sherry, jemně vyšleháme, přidáme pepř, sůl a zbývající sójovou omáčku.

  2. Zahřejeme pánev a nasucho opražíme mandle dorůžova, pak je vyjmeme a odložíme stranou. Postupně restujeme maso, celer a cibuli, vždy na 2 lžících oleje. Odstavíme, až každá z přísad zavoní a změní barvu. Opečené přísady necháme na sítu okapat. Výpek ale použijme a přidáme do něj rozšlehané kari a sherry. Krátce povaříme, případně ještě dochutíme. Následně přidáme maso i zeleninu i mandle a jen krátce prohřejeme.

  3. Kuřecí soté s madlemi podáváme s dlouhozrnnou rýží a kousky čerstvého pórku. Sherry není bezpodmínečně nutné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!