Kuřecí salát s pomerančem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

170 g dlouhozrnná rýže
3 ks velký pomeranč bez jadérek
zálivka
cukr
sůl
hořčice
3 lžíce červený vinný ocet
mletý černý pepř
150 ml olejová směs (olivový a rostlinný olej)
podle chuti
sůl
pažitka
kuřecí maso
mletý černý pepř
kešu oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Z pomerančů sloupneme barevnou část kůry, bílou ponecháme.

  2. Do hrnce dáme vařit rýži spolu s pomerančovou kůrou, kterou jsme sloupli. Přidáme špetku soli a vaříme, než rýže změkne.

  3. Připravíme si octovou zálivku z červeného vinného octa, soli, pepře a směsi olivového a rostlinného oleje.

  4. Oloupáme slupky jednotlivých dílků pomeranče a nakrájíme je na dílky, šťávu zachytíme a přidáme ji do zálivky. Přidáme hořčici a cukr, metlou dobře rozšleháme. Ochutnáme a případně dosolíme, dopepříme.

  5. Když je rýže hotová, odstavíme hrnec z plotny a necháme trochu vychladnout. Pomerančovou kůru vyhodíme.

  6. Rýži vyklopíme do mísy a přidáme polovinu dresinku. Dobře promícháme a necháme vychladnout.

  7. K rýži přidáme kuře, nasekanou pažitku, kešu oříšky, dílky pomeranče a zbývající dresink. Jemně promícháme.

  8. Kuřecí salát s pomerančem podáváme při pokojové teplotě, ozdobený plátky okurky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!