Kuřecí s hořčicí a marmeládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce francouzská hořčice
1 sklenice moravanka
3 lžíce plnotučná hořčice
3 lžíce kremžská hořčice
4 ks kuřecí řízek
3 lžíce rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Namočíme kuřecí maso, stehenní nebo prsní řízky, a necháme ho trochu oschnout. Kuřecí maso vložíme do pekáčku.

  2. Z hořčic a marmelády si připravíme směs. Přidáme sklenici Moravanky, sůl a pepř podle chuti a dobře promícháme. Nakonec směsí přelijeme maso. Na kuřecí s marmeládou klademe kousky másla a dáme zapéct do trouby.

  3. Kuřecí s hořčicí a marmeládou zapékáme na 200 °C.

  4. Upečené kuřecí s hořčicí a marmeládou ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou jakkoliv upravené brambory nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!