Kuřecí s chilli-medovou marinádou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
600 g kuřecí maso
marináda
2 stroužky česnek
3 lžíce olej
2 špetky sůl
3 lžíce hořčice
3 lžíce med
1 lžička chilli koření

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve kuřecí maso opláchneme a nakrájíme na větší kousky, které pak dáme do zapékací mísy nebo na pekáč. Cibule oloupeme, nakrájíme na proužky a přidáme k masu. Stroužky česneku nasekáme nebo prolisujeme.

  2. Připravíme si větší misku a do ní vložíme nasekané nebo prolisované stroužky česneku. Přidáme olej, hořčici, med, sůl a chilli podle chuti. Já dávám od oka přibližně jednu lžičku, ale záleží na tom, jak ostré chilli doma máte a jak pálivé to chcete mít.

  3. Veškeré ingredience v misce řádně promícháme a vzniklou směsí polijeme maso s cibulí. Potom promísíme všechno dohromady, aby se marináda dostala na všechny kousky masa i cibule a dáme upéct do trouby. Pokud máme více času, můžeme takto naložené maso nechat pár hodin odležet v ledničce a péct až potom.

  4. Kuřecí s chilli-medovou marinádou je nejlepší podávat se šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!