Kuřecí rizoto s omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks paprika
1 ks cibule
3 ks rajče
1 ks kuře
0.5 ks pórek
1 ks mrkev
350 g rýže
mletý černý pepř
omáčka
4 stroužky česnek
1 kelímek majonéza
0.5 sklenice kečup
1 kelímek bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Rýži si uvaříme klasickým způsobem. Zeleninu očistíme, nakrájíme na drobné kousky a na másle ji podusíme doměkka. Kuře vykostíme, maso z něj nakrájíme na nudličky a orestujeme zvlášť.

  2. Když je maso měkké, přidáme zeleninu, rýži, osolíme, dochutíme, promícháme a ještě chvíli restujeme.

  3. Mezitím si připravíme omáčku. Smícháme kečup, majonézu a jogurt a do hotové omáčky vmícháme prolisovaný česnek.

  4. Na talíře servírujeme pouze hotové rizoto, omáčku si dá z omáčníku na stole každý sám až těsně před jídlem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!