Kuřecí rizoto s olivami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 lžíce máslo
1 ks cibule
50 dkg rýže
10 dkg parmazán
1 l masový vývar
25 dkg černé olivy
50 dkg kuřecí stehenní řízek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Černé olivy nakrájíme na kousky. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle.

  2. V kastrole rozpálíme olej, maso osmahneme a vyndáme na talíř. Do kastrolu přidáme máslo a na proužky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Vsypeme rýži a asi 5 minut restujeme, až se obalí tukem. Potom po částech přiléváme vývar, vždy když se tekutina téměř vyvaří. Když je rýže měkká přidáme kuřecí maso, pokrájené olivy, nastrouhaný parmazán a necháme dobře prohřát.

  3. Kuřecí rizoto s olivami podáváme ozdobené lístky bazalky jako lehký zdravý pokrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!