Kuřecí řízky s bramborovou kaší recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
550 g brambory
1 lžíce tymián
tymián
1 lžička šafrán
1 lžíce koriandr
pepř
2 lžíce olivový olej
1 lžíce citronová šťáva
5 hrnků zeleninový vývar
4 ks kuřecí prsní řízky
1/2 hrnku odtučněné mléko
1 lžíce koiandrová semena

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Tymián a koriandr nakrájíme a semena koriandru nadrtíme v hmoždíři

  2. Brambory, česnek a šafrán dáme do hrnce, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme pokličkou a brambory zvolna vaříme 20 minut doměkka

  3. Kuřecí řízky potřeme po obou stranách polovinou olivového oleje a citronovou šťávou. Posypeme tymiánem, koriandrem a drcenými koriandrovými semeny. Rozehřejeme grilovací pánev a řízky na ní opékáme na středně silném ohni 5 minut na každé straně (po zapíchnutí grilovací jehly musí být šťáva vytékající z masa čirá). Také je možné kuřecí řízky opékat pod předehřátým grilem 5 minut po každé straně

  4. Brambory s česnekem a šafránem scedíme a vrátíme do hrnce. Přidáme zbývající olivový olej a mléko, podle chuti osolíme a opepříme a vymícháme dohladka. Kaši rozdělíme na nahřáté talíře, navrch dáme kuřecí řízek, ozdobíme snítkami tymiánu a podáváme

  5. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  6. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!