Staročeská bramboračka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 lžíce máslo
4 ks brambory
majoránka
1 ks cibule
1 ks celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
1 hrst kroupy
1 lžíce pohanka
petrželová nať
1 hrst bílé fazole
3 lžíce ovesné vločky

Postup přípravy receptu

  1. Předem si uvaříme kroupy, fazole i pohanku

  2. Na másle osmažíme nakrájenou cibulku a nastrouhanou kořenovou zeleninu. Přidáme brambory nakrájené na malé kousky, namočené houby a zalijeme vodou. Přisypeme asi 3 lžíce ovesných vloček, které nám polévku zahustí. Přidáme Bio zeleninový vývar a osolíme

  3. Po 15 minutách vhodíme předem uvařené kroupy a fazole, pohanku a necháme ještě asi 5 minut povařit. Ke konci vaření okořeníme česnekem, majoránkou a čerstvou petrželkou

  4. Staročeskou bramboračku podáváme podle chuti, obvykle s čerstvým pečivem. Bílé fazole lze použít i sterilované. Nebo si fazole a kroupy můžete uvařit do zásoby a pak je dát zamrazit a můžete je mít stále připravené k použití.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!